Afrontem la repressió de forma col·lectiva
#CondemnadesALluitar
La repressió es quelcom inherent a qualsevol lluita i en especial en la escena anarquista, que està copada casos repressius de vegades aïllats, cadascún amb les seves pròpies xarxes i cercles de solidaritat, amb les seves pròpies limitacions i potencialitats. Si bé el nostre objectiu no es substituir aquestes xarxes de suport mutu, ans al contrari, plantegem la necessitat de dotar-nos de les eines, recursos i la estructura necessàries de forma permament i col·lectiva per optimitzar la feina i els esforços que es realitzen en aquests processos.
Per això, presentem Ègida – Defensa Col·lectiva Anarquista, un col·lectiu que porta mesos reunint-se i treballant per fer front a la repressió que pateixen els col·lectius, individualitats i organitzacions anarquistes a l’àrea de Barcelona i rodalies fruït de la seva activitat política. Creiem en una estructura, on gràcies a una implicació anarquista major, àmplia i diversa, i enxarxant-nos a través del suport de tots aquells membres que d’alguna manera participen en/amb Ègida, cada cas repressiu sigui la part d’un front comú de lluita i experiència col·lectiva. Però donar resposta a la judicialització de la pràxis llibertària, no és una tasca fàcil, ja que aquesta es manifesta en multiplicitat de formes, nivells i pors. Per combatreu-ho, proposem abordar-la desde diferentes eixos.
En primer lloc, donar visibilitat a la repressió del moviment anarquista per tal que no sigui invisible i silenciada, dotant-nos de les eines de difusió i propoganda necessàries que alhora puguin generar una resposta de solidaritat activa, mitjantçant les campanyes, actes i mostres d’afecte oportunes. Amb la doble intenció de generar experiències de lluita i procesos que assenyalin les injustícies o subjectes i elements repressius de l’Estat i el Capital que es valorin, tot produïnt resistències i obstacles que suposin una major protecció i defensa per a casos presents i futurs.
En segon lloc, apostem per la posada en comú de la informació i coneixement legal, jurídic i antirepressiu per saber-ne més de la forma d’actuar de l’enemic i la nostra mateixa, per tal d’estar més preparades en les futures situacions de conflicte i repressió que podem viure qualsevol de nosaltres. Tot això es materialitza en la difusió de material i guies antirepressives, així com la transmissió de les particularitats didàctiques pertanyents als casos pasats i presents. Per altre banda, no obviem la necessitat de contar amb el suport dels serveis jurídics professionals que siguin afins als nostres principis, aliades i guies que respectin les decisions polítiques preses pel col·lectiu i els grups de suport en els diferents processos.
Remarquem la importancia que té en el nostre col·lectiu la voluntad de financiació dotant-nos d’una caixa repressiva amb un protocol de funcionament per a despeses judicials. Ademés, també duem a terme idees pròpies de financiació alternativa que no només provinguin de beneficis derivats de l’oci festiu, contant amb la participació d’un sector ampli del anarquisme i la possibilitat de col·laborar de totes aquelles persones i col·lectius que ho desitgin exclonent a Partits Polítics i Institucions.
Finalment, és evident que la repressió ens afecta i ens atravessa en el pla personal i emocional, generant no només desmobilització i desgast. La paranoia, la por, la gestió familiar i l’aïllament també solen ser conseqüències de les persones i l’entorn d’aquestes que han patit un procès tan violent com es el policial/judicial. Creiem que és necessari generar espais on poguem debatir i compartir aquestes vivències per tal de superar juntes les nostres pors i seguir endavant.
Animem a donar suport al nostre col·lectiu, que en definitiva és el de totes aquelles persones anarquistes que poden ser encausades i condemnades per posar en pràctica el que en definitiva no són més que les nostres idees.
CONDEMNADES A LLUITAR
AFRONTEM LA REPRESSIÓ DE FORMA COL·LECTIVA